Ratata



Är det nån som kommer ihåg denna goding
Puss/Kram
Madde

Personlighetstest

Hitta denna lilla test hos Tyratok. Gå in på denna länk och testa.

http://www.zapera.com/survey/demo/personality/

Enligt dina svar i frågeformuläret är du en...
 
Inåtvänd Planläggande Abstrakt Tänkare  

SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Puss/Kram
Madde


Valborg

Hejsan alla glada!
Idag är det valborg, det är strålande solsken och lite blåst. Grabben och jag ska inte ner till Kumlasjön för att se brasan. Sent igår kväll ringde min kompis och sa att vi kunde komma ut till henne i Sannahed för lite valborgsfirande, gubben har inte tid att följa med. Vi kommer att cykla dit ut och denna gång blir det inget alkohol så vi ska cykla hem "asg"
Kompisen ska bjuda på potatissallad, grillad kycklingfilé, fläskfilé sallad och det ska bli så himla gott. Själv tar jag bara med mej en god ost och lite dricka.

Här har morgonen flyttit på som vanligt. Vakna första gången kl 07 men gick och la mej igen och sov till 08.30. Gubben höll på med att ringa och greja och sen stack han för att uträtta lite saker och tog med sej matlåda. Jag koka ägg till frukost, men bara jag åt det, grabben tycker inte om det. Nu sitter jag här med kaffe och har kollat runt lite hos er andra men är inte riktigt klar med det.

Måste till apoteket idag för att införskaffa lite nässpray så jag klarar mej under helgen. Måste även en sväng till ICA Maxi. Orka inte handla igår efter att har varit ute och shoppat.

Jag drog ut lite fotografier åt gubben igår och han vart jätte nöjd med dom. Så nu har han det dokumenterat på papper oxå hur han har grävt hemma hos sej, han håller på med att lägga drenering (tror jag det stavas).

Nu tar jag och avrundar. Ni får ha en underbar valborg.
Puss/Kram
Madde



Äntligen hemma...

Har varit iväg o handlat lite åt min son. Vi var till "lager 157" var en liten besvikelse, hitta inget där åt grabben. Drog vidare till "Stadium outlet" hitta där en hoodtröja med märket "Puma" och ett par mysbyxor, drog sen vidare till "Sko punkten" hitta 2 par skor till grabben inget till mej. Sen drog vi vidare till Marieberg och kolla efter keps. Jösses vad det är rörigt där, man blir så himla trött att gå där. Hitta iallafall en keps på "Kapahl" sen for vi hem. Handla inget till mej, men jag hitta lite som jag skulle kunnas tänkas köpa men inte just nu, får bli till nästa månad, pengarna måste ju räcka hela månaden ut.

Imorgon behöver man inte ha klockan ställd, för vi båda är lediga så då får man sova så länge man vill, hur skönt som helst. Blir nog att vi går ner till "Kumlasjön" för att se valborgsmässofirandet.

Nu ska jag ta och krypa ner i min säng och se på tv. Det är "Lie to me" på tv 4 ikväll.
Ha en underbar kväll.
Puss/Kram
Madde

Award



Tack Nickan för denna award. Vart himla glad.
Nu ska jag skicka denna vidare till 5 st.

Helén
Cimsan
Nita
Puman
Annica

Reglerna är som vanligt:
Du som blivit nominerad ska skicka denna award vidare till någon man tycker behöver den. Kopiera bilden ovan och lägg den i ett inlägg. Skriv sedan vilka 5 du vill ge denna award till och länka sedan dem. Skriv oxå i deras bloggar att du gett dem denna award.

Puss/Kram
Madde

God förmiddag onsdag

Ja då har vi mitt i veckan igen, dagarna bara rusar iväg. Är ledig idag och på valborg, sen blir det att jobba i helgen. Idag har jag inga speciella planer. Kanske ska åka och handla skor, kläder mm till grabben, men inget bestämt ännu.

Morgonen har flyttit på som vanligt. Gubben åkte hem till sej för en stund sen, grabben är i skolan, han har svenska prov idag så vi får hóppas att det går bra, han kunde allt igår, och här sitter jag framför datorn igen. Har dragir ut lite fotografier till gubben som hade tagit. Ska göra om mitt schema om en stund så familjen förstår hur jag jobbar fr.o.m 1/6. Håller på oxå och tvättar till gubben som kom hem med en hög igår kväll. Blir ca 2 maskiner.

Kissen Franz har lagt sej i grabbens rum på hans överkast, älskar att ligga på den.
Nä nu ska jag göra lite nytta.
Ha en underbar onsdag
Puss/Kram
Madde

"Ungar"

Jag säger bara "ungar". Grabben slarva bort sin mobil idag när han var ute o lekte. Hade tappat den på en närliggande gård när de gunga. Fick gå ut och leta efter den men hitta den inte. Sen ringde min mobil, det var grabbens mobil som ringde. Då var det en lite tjej som hade hittat den och tjejens mamma ringde, snacka om tur vi hade. Vem som helst kunde ha hittat den och inte ringt utan tagit den.
Han har varit så noga med mobilen sen han fick den i julklapp, så han var helt förstörd över att ha tappat bort den nu, han älskar sin mobil.
Får köpa nåt som han kan ha runt halsen eller nåt liknande eftersom sommar kläder kommer fram nu och då blir det lite svårare att ha mobilen på sej. Hoppas han bara ha lärt sej lite nu att han ska ha lite mer koll på vart han har den när han är ute och leker.

Annars har den här dagen varit lugn. Kom hem från jobbet strax efter 14.30, läste läxa med grabben, tog fram hug o sug (dammsugaren) och tog en sväng om med den, sen vart till att laga lite mat, sen en stund framför datorn och en sväng till affären och nu sitter jag här igen.

Ikväll blir det tv, Navy CIS är det ikväll, ska spela in avsnittet för gubben vill se. Har förberett videon så det är bara att trycka igång och det ska man komma ihåg oxå "asg" med mitt minne "asg".

Ha nu en underbar kväll.
Puss/Kram
Madde


God morgon tisdag....





God morgon!
Sitter här nu en stund. Ska börja jobba kl 08.00 idag. Har nyss väckt grabben, han sitter nu och äter frukost.
Ute har inte riktigt solen orkat titta fram, men det ska bli en härlig dag idag med är det sagt.

Kom till jobbet igår eftermiddag och fick se att på våran innergård har det japanska träden slagit ut över helgen jätte fina, tyvärr kunde jag inte ta kort för att gubben låna med min kamera hem till sej igår, får ta kort på dom en annan dag istället.

Hade ännu en överraskning när jag kom till jobbet igår....de nya scheman hade kommit, en del var nöjda med det andra inte,Jag var jätte nöjd. En annan jobbarkompis var inte så glad, hon fick nämligen byta avdelning, så hon hade ingen bra dag på jobbet igår, men vad ska man göra????
Efter semestrarna blir det en till som får byta avdelning, får se vem det är.

Nu ska jag titta runt och se vilka som har vaknat i bloggarna.
Ha en underbar dag
Puss/Kram
Madde



Nu har jag grejat....

igen... Måste prova lite, har inget annat för mej nu innan jobbet.
Puss/Kram
Madde

Fick detta i min mail....

Fick detta i min mail som jag vill dela med mej av.......

Är du husmor eller riktig kvinna???    
Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.
Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.
Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.
Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.
Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.
Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.
Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.
Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????  

Ha en trevlig dag
Puss/Kram
Madde

Ny vecka ny dag....

Ja då var det ny dag och ny vecka. Min vecka består av att jobba måndag, tisdag och helgen som kommer. Blir iallafall ledig valborg, vad vi då ska hitta på ej bestämt.

Helgen har varit jätte lugn, har inte gjort nåt speciellt, bara njutit av vädret. Har bakat mina tekakor, tvättat och bara varit. Helgen har inte varit data väder precis.

Lördag kvällen hyrde grabben och jag en dvd Hellboy 2 och köpte chips, ostbågar och hade en myskväll i hans rum. Vi har ju filmkväll varje lördag nästan.
Fredagen hade vi oxå lite mysigt, käka tacos som han älskar.

Igår söndag var det en lugn dag.

Ja det var allt för mej om helgen.
Puss/Kram
Madde


GRATTIS

MIN SON CASPER HAR NAMNSDAG IDAG. HAN HETER GÖRAN EFTER MIN PAPPA

GRATTIS CASPER
Mamma älskar dej.
Puss/Kram

GRATTIS PAPPA

Torsdag morgon


Hej alla!
Har lite tid  nu på morgonen innan jag ska sticka iväg till jobbet. Grabben sover och gubben är hemma hos sej, så jag har haft en lugn morgon för mej själv och så hamna jag framför datorn men lite kaffe. Har läst morgontidningen ifred alltid skönt.
Det verkar som det blir en härlig dag idag, solen försöker titta fram.

Idag ska jag på reflektionsmöte med alla min jobbarkompisar så jag får jobba över idag. Vi ska reflektera över våra brukare och personal, rensa luften lite och få tips och ideér. Sånt är alltid bra att göra.

Igår fick jag en present av min goa vän Mia. Hon gav mej en gjutjärnspanna. Vattnar alltid hennes blommor och tar hand om posten när hon, grabben, gubben hennes är på Orust hela sommaren. Stekpanna är alltid bra att ha, min som jag har, har jag haft sen jag flytta hemifrån och det är lääänge sen :0), ska inviga stekpannan idag, ska göra pannkakor efter jobbet.
Har frästen stickat klart halsduken till jobbarkompisen som hon ska få på reflektionsmötet idag, då blir hon nöjd, bättre sent än aldrig :0)

Ha nu en underbar dag alla nya goa vänner på bloggen.
Puss/Kram
Madde


Tebaka och det är onsdag..

Hej alla glad!

Då ska jag skriva några rader.
Vart inget  inlägg igår, mådde fortfarande inte så bra, men jag gick till jobbet trots allt. Mår ila fortfarande men inte nåt märkvärdigt. Få ta det helt enkelt (jag är inte med barn).
Måste bara lägga in en lite bild som jag tog på min balkong igår morse. Ingen favorit. (Helén du kan få den) "asg"
Ingen trevlig varelse tycker jag.
Måste få tala om en sak. Vakna inatt och gick ut på balkongen för att röka, min katt Franz ville med ut så klart. Då fick han syn på våran gårdskatt Skruttan som var ute och spatsera på gården, franz vart jätte nyfiken, visste inte riktigt hur han skulle bete sej, svansen gick, öronen låg efter sidan, Han måste ha tänkt, (vad är det där för nåt, finns det fler av jag "asg") jag hade himla kul åt honom. Är lite svårt att beskriva hur han reagera, men jag tyckte det var kul.
Idag är det strålande solsken ute. Har jobbat idag och det har gått bra. Har fått mej lite smällar men det tillhör, igår kväll vart jag spottad på (naaajs).
Idag har jag valt vart jag kan tänkas jobba. Får nu hoppas på att det blir första valet jag tog.
Nä ni alla bloggare nu ska jag fixa lite käk.
Ha en underbar restrerande dag/kväll.
Puss/Kram
Madde

Måndag


Hejsan alla!
Det är måndag, det är lite grått ute. Jag har inte haft en bra natt. Har tagit busskort (spytt) hela natten, svitter efter partyt, fick ringa jobbet imorse och be dem sätta in en ersättare för mej. Inte roligt, men jag var helt slut.

Igår kom Mia och jag iväg för att hämta cyklarna, vi gick till Sannahed tog ca 45 min. Vi kände inte oss så himla bra under denna promenad, men vi var ju tvugna att hämta cyklarna som vi hade lånat. På cykelfärden hemåt kände vi båda två hur det åkte upp och ner i magen. Usch för alkohol.

Gubben har inte hört av sej ännu, undra om jag sa nåt när jag kom hem från festen?????
Får väl fråga när han kommer eller hör av sej, har liksom lite minnesluckor från lördagen.

Jag har nu sovit hela morgonen. Ska väl ta mej i kragen och hoppa in i duschen. Ska iväg med grabben till biblioteket i eftermiddag. Ska lämna tillbaka böcker som grabben och gubben låna för ett tag sen. Sen ska grabben låna en bok som han ska läsa och göra en bokresention på. Han hitta ingen när han var där med skolan, allt för att slippa. Han tycker inte om att gå i skolan. När man frågar honom så har han aldrig läxor trots att han har det varje vecka, han har svenska, engelska och tyska varje vecka. Ibland undrar jag om han tror att man är dement och glömmer. Ja..Ja.. Får hoppas att ahn har haft en bra dag iskolan iallafall.
Nu ska jag titta runt bland bloggarna.
Ha en underbar dag alla.
Puss/Kram
Madde



Grillpartaj...oj.oj..oj :0)

Oj...Oj...Oj kan man säga. Man mår som man förkännar idag :p. Att man aldrig lär sej, man är ju vuxen och vet ju att man inte tål hur mycket som helst av alkoholen :0) ja..ja..ja. Vi cykla först ut till Rosie och förfesta lite innan vi cykla vidare till Carin de bor inte så långt ifrån varandra. Det roliga är att det gick skitbra att cykla dit men inte hem och det har jag bevis på har skrapsår på hand, knä och armbåge. Vi fick åka bil hem annars hade vi nog aldrig kommit hem :0)
Här kommer några blider.


Jag och Rosie

Mia

Mia,Carin (värdinnan) o Rosie

Vi grilla kycklingspett och till de fick vi potatisgratäng och sallad.

Senare vart det att sätta upp studsmatta till grabbarna, gick väl inte så himla bra.


Ja vi hade en trevlig kväll iallafall och det är huvudsaken. Ska nog inte nyttja alkohol på ett tag nu :0)
Gubben är lite sur idag så han har åkt hem till sej. Grabben vart kvar hos värdinnan inatt. Ska gå ut dit senare och hämta cyklarna, måste även se om Mia har vaknat till liv, hon får nog följa med att hämta cyklarna.
uj..uj..uj vad jag är törstig idag
Allt för mej.
Puss/Kram
Madde


Freeeedag


Hej hopp alla!
Det är fredag idag, känner ni det? Det gör jag :O.
Jag sitter här och har lekt lite med bloggen igen. Grabben har gått iväg till skolan för en stund sen. Själv ska jag fixa till mej för att oxå gå iväg till grabbens skola, ska prata med nån slags socinom eller vad det heter. Vi ska prata om grabben ,hur det går för honom och vad vi kan göra mer för att det ska bli bättre. Jag ska var där till kl 11 sen får vi se hur det går.
Senare idag vill gubben att jag följer med hem till honom och fortsätta att gräva bort rötter från det vi gjorde under påsk, vill ha mina ögon så han inte gräver upp nån kabel som ligger näst intill. Vet inte om jag har någon större lust, men det hinner ändra sej. Vart lite putt på honom igår kväll.
Han ville prata en massa och jag ville se klart "Medium" innan men det kunde han inte riktigt acceptera, men jag ska acceptera när han ser nåt på tv,n och då måste jag vänta med att prata, ja..ja.. (blir så irriterad på sånt).
Vad har ni för planer i helgen?
Jag ska på grillparty på lördag (tjoho.. jippi) :0).
Hoppas ni alla får en underbar dag i solen.
Puss/Kram
Madde


Då var dagen snart till ända.

Jaha då har man gjort sitt arbetspass för denna vecka. Nu är jag ledig fre, lör och söndag och ska det vara sånt här väder hela helgen så kommer det att bli toppen :0).

Har varit hemma nu sen ca 14.30. Har hunnit vara till Maxi för att handla, jag har fixat middag kålpuddning, potatis, sås och det vart himla gott.
Har varit ute på gården och varit social en stund, lekt sjuksyster igen och mekat cykel. Vad gör man inte för sina grannar :0). Det är ju sånt himla braväder oxå så man är ju jätte pigg.
Under denna stund jag har varit hemma så hann jag oxå bli bjuden på grillparty i helgen och jag ska gå, känner att jag behöver partaja lite.

Var ju på mötet idag om Kumla kommuns budget och det var som jag redan visste, men det är alltid skönt att få höra det direkt från socialchefen. Det kommer inte att bli några uppsägningar. Vi kommer att få välja vart vi kan tänkas jobba och alternativen är,
Vård
Demens
Hemtjänst
Korttidsboende
Jag har inte riktigt bestämt mej hur jag ska välja. Man har ett första handsval och ett andra handsval.
Sen dom som inte får några schemarader kommer att utgå från en så kallad pool. Man får gå på långtidsvikariat, tills det blir naturliga avgångar. Sen kommer dom att gå efter hur många år man har jobbat inom kommun. Ja det kommer att bli en glad överraskning. Men allt ska vara klart tills man går på semestern, då vet man vart man ska efter semestrarna. Jag har till sista april att välja. Men jag kommer nog på vad jag kan tänkas mej jobba.

Hur har eran dag varit?
Ha en underbar kväll.
Puss/Kram
Madde

God morgon



Vill önska er en ljuvlig morgon och dag. Hade nu en lite stund över innan jag ska kila till jobbet. Idag ska jag på budgetinformation om hur det kommer att bli efter alla semstrar. Få reda på hur det kommer att fungera med alla tjänster och så. Ska dit mellan kl 10.00-11.00.
Ha nu en bra dag
Puss/Kram
Madde

En liten söt fräckis...


 

En 85-årig man gick till doktorn och ville få gjort ett spermatest.
Doktorn gav mannen en burk och sa:
Ta den här burken och kom tillbaka imorgon med ett spermaprov.
Nästa dag kom mannen tillbaka och överräckte burken till doktorn.

Burken var lika ren och tom som dagen innan.
Doktorn undrade vad som hände och den gamle mannen sa.
Jo doktorn! Det är så här, först försökte jag med högra handen,
inget hände
Sen försökte jag med vänstra handen, fortfarande inget hände.

Då kallade jag på min fru för hjälp. Hon försökte först med högra
handen och

sedan med vänstra handen,
Fortfarande hände inget. Hon försökte då med munnen, först med
tänderna I,
Sedan utan tänder, fortfarande hände inget.
Vi ringde till och med på hos vår granne, Agda och hon är bara76.
Hon försökte också. Först med båda händerna, sen I armhålan.

Hon försökte till och med att klämma den mellan knäna, men inget
hände.
Doktorn var chockad!
Ni kan inte mena allvar!

Bad ni verkligen grannen om hjälp?
Jo sa den gamle mannen.
Och vad vi än försökte med så fick vi inte av locket på burken.

Ja vad trodde du ? ! Burklock kan banne mej vara besvärliga



Då var det mitt i veckan..

Ja då var det onsdag igen. Har lekt lite med min blogg nu på morgonen i väntan på att Nita ska fixa till den. Kul att hålla på lite. Vill så gärna lära mej hur man gör, men är lite feg ifall det händer nåt med datorn. Men nu är jag iallafall nöjd för idag.

Särbon kom inte hem igår kväll så jag har haft en lugn morgon med sonen och kan sitta vid datorn utan att han blir sur för det.
Har sovit dåligt inatt, vridit och vänt på mej hela natten och vaknat plask våt på hela kroppen, hur jobbigt som helst. Kanske det har med åldern att göra :0). Har även tandvärk igen och det kanske det soom har spökat oxå inatt.

Har bara tagit det lugnt nu på förmiddagen, har tittat lite på tv, kollar repriserna av Hem till gården på tv 4+ samtidigt stickat lite på halsduken jag håller på med, har ca 3 cm kvar tills den är klar.Ska ta fram hug o sug ( dammsugaren) om en stund, behövs nämligen dammråttorna bara far fram på golvet så katten tror att det är riktiga råttor :0). Fattar inte var allt damm kommer ifrån???.

Idag ska man iväg till jobbet igen efter en dags ledighet. Ska jobba ett kvällspass och imorgon är det förmiddagspass som gäller. Ska även på info om budgeten i Kumla Kommun och få höra hur det blir till hösten  om tjänsterna och om det blir några uppsägningar, omplaceringar blir det för vi ska få ett papper att skriva på om vart vi skulle kunna tänka oss jobba. Allt detta ska vara klart till september. Sen blir det nya scheman till 1 juni och ännu ett till 1 september. Så det är en del förändringar i Kommunen.
Jag har inte riktigt bestämt mej om hur jag kan tänkas jobba, vill jobba kvar där jag är på demens, men kan även tänka mej att jobba natt någonstans eller i patrullen, har liksom inte bestämt mej som sagt var. Ja..Ja.. vi får se vad som händer är inte så himla orolig över det. Det får bli som det blir.

Idag tror jag inte solen orkar titta fram ordentligt, det är mulet ute just nu och lite kyligt.
Nu ska jag titta runt på era bloggar plus några till.
Ni får ha en underbar onsdag.
Puss/Kram
Madde


Nu har jag lekt lite...

Har lekt lite med min blogg, men är inte riktigt nöjd, men det får vara så här nu, börjar bli trött i ögonen.
Säg gärna vad ni tycker.

Puss/Kram
Madde

Vilken seeeeg dag..

Denna dag har varit hur seg som helst. Solen orka inte riktigt titta fram idag. Har inte fått så mycket gjort idag förutom att baka mina tekakor som jag la in recept på i förra inlägget, har sista plåten inne nu.

Jag har varit med grabben till tandläkaren vid 14 tiden, ingen höjdare tycker han, men det gick bra. Han tycker inte om när de ska ta kort på hans tänder, men som sagt det gick bra. Han ska tillbaka den 5 maj för att ta bort lite tandsten. eftersom han var så duktig hos tandläkaren så gick vi till ICA Maxi och köpte oss varsen våffla med kulglass och satt och njöt en stund innan han gick till en kompis.

Nu är mina tekakor färdiga och det luktar JÄTTE gott, blir nog en sån till Navy CIS ikväll tillsammans med en kopp te.

Idag har jag haft lite egentid, så jag har mest legat i sängen och tittat på tv,n och stickat på halsduken som snart är klar, har bara ca 5 cm kvar innan den är klar, så jobbar kompisen ska få den i slutet av veckan. Bättre sent än aldrig.

Har mest bara slöat idag och det känd jag att jag behövde. Är så skönt att bara få ta det lugnt och inte ha nåt inplanerat. Ingen som stressar en med allt man ska göra och inte göra. Hade hoppats på att få egentid i helgen i mellan mina delade turer, men gubben orka inte ta sej ur soffan på hela helgen, hur jobbigt som helst. Men idag fick han arslet ur vagnen och kom iväg SKÖNT.... Det är lite frustrerande när han är hemma här och inte orkar göra nåt. Men det har med hans sjukdom att göra, men ibland är det bara för mycket. Han gnäller värre än ett fruntimmer när han sätter igång.

Ja det får vara allt för mej denna gång. Ska nu titta runt bland bloggarna och kanske lämna en eller två kommentarer om jag orkar.

Ha en underbar kväll.
Puss/Kram
Madde ♥

Tekakor med riven morot...

Här kommer ett litet recept på ett JÄTTE gott bröd. Lätt och enkelt.

10 kakor
3-4 morötter ca 300 g
12-13 dl vetemjöl
2 dl vetekli
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
50 g jäst.
 5 dl mjölk
vetemjöl till utbakning

Ugn 225 grader

Gör så här:
1. Skala och riv morötterna fint.

2. Mät upp 12 dl mjöl i en bunke eller i en köksassistens skål. Tillsätt kli. Dela i smöret i bitar och lägg det ovanpå. Lägg också i motor, salt, honung och jästen delad i mindre bitar.

3. Låt mjölken bli fingervarm ca 37 grader, häll den i skålen. Arbeta degen väl, ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Beroende på hur saftiga morötterna är kan resten av mjölet behöva arbetas in i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 10 delar och forma dem till ovala, platta bröd. Placera dem på plåtar klädd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 20 min.

5. Strö över lite vetemjöl eller kli över bröden. Grädda dem mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler under bakduk.



Lycka till.
Puss/Kram
Madde ♥

Annandagpåsk....

Ja då var det sista dagen på denna påskhelg. Har ju som sagt jobbat hela helgen och jag är helt slut i kropp o huvudet. Denna helg har varit ganska lugnt på jobbet. Det har ju varit stråland solsken hela helgen så alla brukare har fått kommit ut en sväng på innergården på jobbet och se alla har varit nöjda, himla många besök har det oxå varit, så helgen har gått fort. Så idag när jag gick till jobbet så gick jag på ångorna av sömnen, var jätte trött o är det fortfarnande. Nu är jag ledig fram till onsdag eftermiddag.

Casper kom hem från sin mormor idag, skulle egentligen komma hem igår men ville vara kvar en dag till. En jätte glad och trött kille kom hem. Springer raka vägen upp till svåger för att hämta ett X-box som han har fått, som inte är i topp skick, men det visste Casper, men får ändå ett raseriutbrott när det inte fungerar som det ska när han har kopplat in det i tv, min mamma/mormor vart helt förstörd av att se min son på detta visset, hon har liksom inte riktigt trott på mej att han kan få såna utbrott när inget fungerar för honom och andra situationer, så halvägs hemma ringer hon och frågar om han har lugnat ner sej för hon vart orolig för honom och undra om han får någon hjälp för sina utbrott och det får han sa jag till henne, men han tari inte åt sej av det tyvärr :0(. Mem nu är han lugn och är ute o leker på gården.

Jag har suttit en stund här vi datorn och kollat runt bland era bloggar och läst men har inte riktig orkat kommenterat, gör det en annan dag.

Nu tog fantasin slut..... bara försvann så jag avslutar innan det börjar bli en massa strunt jag skriver.

Ha det så bra.
Puss/Kram
Madde

GLAD PÅSK



VILL BARA ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIG
GLAD PÅSK
Puss/Kram
Madde

Skärtorsdagen till ända


Har varit ledig idag, Skönt. Har varit hemma hos särbons hus hela dag och fixat och donat, städat och fixat bort lite träd+ rötter på hans gård, vart lerig, (färdigkläd påskkärring såg man ut) lerig från topp till tå, härligt väder var det oxå.
Ska dit imorgon en sväng, sen blir det svärmor som bjuder på påsklunch, så ser långfredagen ut. Påskafton, Påskdagen och annandagpåsk jobbar jag.

Nu när vi åkte hem ikväll fick jag faktiskt övningsköra med gubbens bil, grusväg och motorväg och lite inne på Marieberg, himla kul, han har liksom inte riktigt velat att jag ska köra hans caddy men idag fick jag det och gissa vad kul det var, särskilt på motorvägen, blir ju fartblind då. Det vart lite mörkerkörning på köpet, hoppas han tillåter mej köra mer i caddyn för jag behöver det, kanske jag får köra ut till svärmor imorgon i Stora Mellösa, kan alltid hoppas.

Prata med sonen tidigare idag och han har det bara bra. Hans kompisar från Stockholm kom sent igår kväll, de har huset brevid mamma och Knut i Skänninge, så nu har han fullt upp med dom. Kul att det finns några barn för honom att latja med, mamma och Knut bor ute i skogen nästan.

Nu när vi kom hem vart det färdig grillad kyckling från Ica Maxi tsatsiki, vitlöksbröd jätte gott. Vi orka inte göra egen mat idag eller nu på kvällen.
Imorgon slipper jag oxå göra mat, kan vara skönt att slippa stå vid spisen.

Nä ni alla bloggare, nu får ni ha en trevlig kväll.
Puss/Kram
Madde

Strålande solsken

Hejsan alla!

Idag är det strålande solsken ute helt underbart.
Sitter nu här och är själv hemma. Grabben har åkt till sin mormor och gubben är ute någonstans, själv sitter jag bara och softar efter en arbetsdag, har en kväll till att göra sen är jag ledig i 2 dagar och sen väntar helgen, ska jobba påskafton delad tur, påskdagen delad tur och annandag påsk förmiddagstur..... stön.. pust....
Idag när jag var ner till köket för att hämta matvagnen frågade jag kökspersonalen om vi personal får påsklunch, men där stod dom som frågetecken?????
- ja sa att vi brukar ju få jullunch när man jobbar julhelgen så då borde vi få påsklunch, men de kunde inte svara på det.
Som tur var träffa jag på chefen och fråga henne om det, det skulle hon kolla upp sa hon, 1 timme senare kom hon upp med en lapp där det stod att personalen som jobbar under påskhelgen skulle få påsklunch... GISSA om jag vart glad + resten av mina jobbarkompisar som jobbar denna helg (vart en liten stjärna i himlen till mej :0). )
Idag på jobbet har jag oxå varit ute med några brukare på våran innegård och det vart uppskattat, vi titta på alla vårlökar som är på väg upp, som tulpaner, påskliljor + några blommor till som jag inte kommer ihåg namnet på (är ej bra på blomnamn). Passa på att ta lite kort oxå som jag ska dra ut och ta med till jobbet.............................................................................................................................................................................................................
nu vart det en paus i skrivandet, var ute på ballis  o lufta lungorna (ja jag vet),  grannen var oxå ute på sin ballis, vart pratande med henne, alltid trevligt. :0) skrämde henne :0).

Nu får ni alla ha en underbar tisdag kväll.
Puss/Kram
Madde

Var inne på GB,s hemsida

Var inne på GB,s hemsida, vilken nostalgitrip.

 

1978 var jag 10 år och piggelin var min favorit.

1988 var jag 20 år och min favorit var 88:an.

1998 var jag 30 år och favoriten var då Daim.

2008 är jag 40 år och jag har ingen speciell favorit.

Vilka gb glassar var era favoriter under uppväxten?
Puss/Kram
Madde

Måndag (påsklov)

Hejsan alla!
Då var det måndag igen, och påsklov för dom som har det. Själv ska jag jobba ikväll. Ska jobba hela påskveckan + helg, som tur är åker grabben till sin mormor imorgon och slipper vara hemma under påsklovet.

Ute är det strålande solsken, ännu en underbar dag. Ska gå ut på balkongen efter detta och skriva lite brev och dricka lite kaffe och bara njuta.

Igår hade jag en slappar dag, bara tog det lugnt, stickade. Var till affären med grabben och vi köpte varsen kulglass, himla gott.
Jag rensa lite i grabbens garderob, hitta lite kläder som han hade växt ur, så nu blir det att åka och handla lite nya byxor och t-shirt (långärmade), han växer så det knackar, han har lika stora fötter som mej oxå 39-40 så han använder mina tennisskor den lilla rackaren. Min son har alltid varit liten för sin ålder, men nu tror jag han börjar komma ifatt, för usch vad han växer. Han har liten tendens till målbrottet oxå, lite kul faktiskt, tycker även han själv.
Ja detta får vara allt för mej idag.
Ska nu titta runt bland alla bloggare.
Ha en underbar dag alla
Puss/Kram
Madde

Märks att det är söndag


Hejsan alla.
Det är söndag. Det märks både ut och inne. Ute är det mulet och inne är det lugnt. Grabben och särbon kom hem sent igår kväll, så de hade en riktig sovmorgon idag, grabben har städat sitt rum nu på förmiddagen och jag har hunnit stickat en liten stund. Har inga planer för idag, bara softa.
Igår efter städningen tog jag mej till affären, när jag handlat klart så köpte jag mej en våffla med tre kulor i med smaken av saltlakrits och satte mej på torget och njöt, det var fler med mej som gjorde det.
Tänk vad lite sol kan göra en glad, alla tar sej ut i solen och bara lappar den. Barnen här på gården var ute hela dagen och lekte och var fulla i energi.
Har inget mer att säga, uten att ni alla får en underbar dag denna söndag.
Puss/Kram
Madde

Lööööördag....

Det är lördag förmiddag, jag är själv med min lilla baksmälla, särbon och grabben har åkt till särbons hus för att fortsätta städandet på tomten. Själv ska jag snart sätta lite fart här hemma, passa på när man är själv, lugnast så. Ute är det strålande solsken med nästan +17 grader i solen, härligt.

Kvällen hos min väninna vart jätte lyckad. Hon bjöd på ytterfilé, klyftpotatis, färsk sparris, smörstekta kantareller och b-sås och det smaka gudomligt. Hade hur trevligt som helst, prata och fnissa om allt. Båda flaskorna gick åt av vinet och vi tog inget mer, kände att det tog stopp för min del. Var hemma ganska hyfsad tid på dygnet, före midnatt.

När jag kom till min väninna så hade hon skadat sej, hon hade stuckit kniven i magen på sej själv (klantskalle, en liten kniv), knivspetsen kom in ca 1 1/2 cm, men hon hade tejpat ihop det själv och det blödde inte så mycket, och inget annat ramla ut som tur var. Vissa dagar är man bara klantig, även jag.

Var nu ute på ballis och lufta min små lungor, (ja jag vet). Det stod en rad bliar på gården, det är dags för inflyttning på gården igen, en ny barnfamilj på gården blir det. Nu finns det mins 3 barnfamiljer i varje trappuppgång, så nu kommer det bli ett herransliv på gården. Det finns barn i alla åldrar på gården. Nu kommer det bli ett himla fikande på gården och kackel med alla mammor. Det bästa med denna gård är att vi alla mammor har koll på allas barn.

Nä gott folk, dags för mej att ta min lilla baksmälla och sätta igång med lite städning.
Ha en underbar dag i solen.
Puss/Kram
Madde

"Det är fredag alla bloggare"

Ni vet väl om att det är fredag alla "asg". Solen skiner och fåglar kvittrar helt enkel en underbar dag.

Dagen i dag är planerad in i den minsta detalj.
Har jobbat från 07.00-13,45, har legat o vilat en stund, ska snart göra mej i ordning för gå över till en väninna som bjuder på mat (hon är gräsänka), jag står för vinet och det ska bli så himla trevligt. Det är nåt som jag behöver helt klart.

Idag har min son varit på prao. Han har praoat på nåt som heter ComniCare!" för arbetslösa, och nu är han med särbon hem till honom för att elda och kratta lite, så ja kära vänner jag är helt själv :0).
Sitter här och dricker kaffe för att piggna till lite, somna en stund förut, väl behövligt.

En av mina grannar ringde och jag fick leka sjuksköterska igen (är undersköterska). Hon hade iallafall klämt/skärt sej på en maskin på jobbet hennes mellan tummen och pekfingret, så jag har plåstrat om henne, hon var lite orolig över hur djup det var och mm. Men nu är hon omplåstrad, och nöjd. Tänk vad lite det behövs ibland för att de ska bli nöjda. Brukar ofta få titta till hennes barn om det är nåt hon är orolig över när de blir sjuka, sen när jag har tittat och sagt vad jag tycker så blir hon oftast lugn. Känns bra ibland och bland inte för ibland är det bara för mycket.

Nä nu alla kära bloggare så ska jag in och vaska av mej (raggardusch) som det heter "asg" och sen fixa till häxans utseende "asg".... nä nu tror jag att jag blir tokig, sitter och "asg" alldeles för mej själv ja,ja,ja huvudsaken att jag tycker det är kul.

Ha en himla underbar kväll.
Puss/Kram
Madde

Vart lurad :0)

Som ni alla vet var det 1 april i går och det var fritt fram för att luras. Vart ni lurade?

Jag vart lurad så det sjöng om det :0)
Jag klarade mej ända fram till kvällen "asg"
Fick ett sms från Cimsan, som löd så här.

"Någon ringde nyss till mej och frågade en massa om dej"
(jag messa tillbaka och undra vem "asg")
?
?
?
?
?
?
?
?
April april :0) din dumma sill :0).
Är du så desperat att du inte ens hinner läsa klart meddelandet? :P
Skicka vidare och se hur många desperata vänner du har. :0)

Gissa om Cimsan fick sej ett gott skratt, så jag åkte dit.

Puss/Kram
Madde

Tack för alla uppmuntran.....

Tack alla för era kommentarer dom värmer i mitt hjärta. Idag mår jag mycket bättre. Allt är som bortblåst.

Nu är det full fart på mej. Har jobbat sen 07.30-14.30, sen iväg och handla, laga mat och nu bakar jag bröd, full i energi helt otroligt.
Kanske räckte med lite sol idag och lite trevliga jobbarkompisar, var väl inte så rolig att jobba med igår kväll, men har förstående jobbarkompisar som tur är.

Nu ska jag in och titta runt på era bloggar.
Tack ännu en gång.
Ha en underbar kväll.
Puss/Kram
Madde

"Varför"

Vet inte riktigt vad det är som felar idag, känner mej helt slut, trött, less, så mycket känslor som rullar runt i hela kroppen och jag får inget grepp om det.
Det är ju fint väder ut och då ska man inte känna sej deppig, men jag gör det och det är jobbigt eftersom jag inte kan sätta fingret på vad det är.

Sitter och funderar på ingenting egentligen, men nåt är det iaf hur j-vla jobbigt som helst. Måste bara få skriva av mej lite trots att jag inte vet vad som felas.

Kanske det har med sonen att göra som inte lyssnar och ger mej respekt. Han trotsar i allt man säger och gör, skapar diskutioner varje dag, varje ord, har försökt med konstens alla regler, men inget hjälper. Det tar musten ur mej.

Kanske det har med jobbet att göra, inget stämmer där riktigt, allt ska göras om och det ska dras ner personal och det ska stängas boenden och avdelningar.

Kanske det är mitt så kallade förhållande som spökar, vem vet.

Kanske det är bara jag som är dum och alla andra tycker att jag är dum som tänker så mycket. Kommer jag till jobbet idag, känns det som om nån säger nåt fel så kommer jag att börja tjuta, känner liksom hur tårarna bränner innanför mina ögonlock och det är hur jobbigt som helst. Helst skulle jag vilja lägga mej ner och dra täcket över mej och bara sova och strunta i allt annat,
USCH vill inte känna så här för det är inte jag.

Jag är en glad och positiv tjej i grund och botten.
Madde

Fick post idag....

Idag kom posten med min vinst från Annica. Tack  de är jätte fina, kommer säkert till användning.
Puss/Kram
Madde

Idag stod det .....

Idag i våran lokal tidning stod det att läsa om "Lisa Andersson" Hon föreläser om rehabiliterande förhållningssätt inom vården.


Presentation av föreläsaren
Lisa Andersson utbildade sig till sjukgymnast i Leeds i England och har varit verksam både där och i Sverige bland annat som distriktsgymnast, utbildningsledare och personalutbildare.


Hon är en helt underbar rolig människa att lyssna på. Jag och många andra i Kumla kommun fick tillfälle att lyssna på hennes föreläsning på Wilandersalen på USÖ i Örebro. Det var en föreläsning med mycket skratt. Denna Lisa bjöd på sej själv till 100% helt otrolig. Många föreläsare kan vara tråkiga, men inte Lisa.

Föreläsningen ingår i ett projekt som heter "HILMA" ett sammarbete med USÖ, Örebro, Kumla, Hallsberg och Askersunds kommuner. Målet är att förbättra äldrevården genom att utveckla sammarbetet. Det gäller att skapa en samsyn på vården och det handlar, bland annat om attityder, om att se varandra och att skapa en gemensam värdegrund.

"REHABILITERANDE FÖRHÅLLNINGSSÄTT"
Lisa Andersson reser runt i landet och lär ut ett så kalat rehabiliterande förhållningssätt inom vården. Det betyder att man byter fokus från svårigheter till möjligheter och att man  bygger på det  som är friskt. Det betyder också att individen tar ett eget ansvar för rehabiliteringen.
- När den äldre kommer hem från sjukhuset ska vi inte fråga vad hon behöver hjälp med, säger Lisa Andersson. Vi ska fråga vad hon klarar själv.
Målet är att bibehålla de förmågor som finns kvar, få tillbaka dem som har förlorats samt förebygga nya skador.

Kände att jag ville dela med mej om detta.
Ha en underbar dag i solen.
Puss/Kram
Madde


Vy från balkongen....



Härlig morgon den 1 april. Vill dela med mej av lite sol.
Puss/Kram
Madde

RSS 2.0