Liseberg...

Hallå!
Vilken dag vi hade igår. Vi var till Liseberg med en väninna och hennes son, vart bjudna och då kan man inte tacka nej.
Min son har aldrig varit på Liseberg (jo när han låg i magen), men det var en upplevelse för honom.

Dagen började bra med fint väder. Hade solsken hela vägen till Göteborg. Pojkarna satt och spela Ds i bilen och skratta och busa. Jag och väninnan satt och prata och skratta hela vägen. När vi väl kom till Göteborg så körde vi naturligtvis vilse, men som alla Göteborgare så har de inga problem med att vara trevliga, vi fick en vägbeskrivning av en trevlig kille, sen var det inga problem med att hitta.

När vi väl var inne på Liseberg så kom ösregnet, då var det bara och köpa en poncho och se glad ut. Vi börja med att gå upp i tornet, där grabbarna såg på film "Pandavision".
Sen var det dags att åka karuseller. Min son tycker inte det är kul. Men han övervann sin räddsla. Tummen upp för honom.
Han åkte flumride, Lisebergbanan, Kållorado, och slänggungan. Tyvärr så fick inte kompisen son med honom i kanonen, men nästa gång kanske.
 Jag och väninnan åkte med killarna i Kållorado och det var den ända  vi vuxna åkte.
Vi träffa även på min son fd skolfröken som han hade från 3-5 världens bästa skolfröken, snacka om att världen är liten. Vart så glad över att se henne. En toppen lärare.

Vi tog en massa lotter men ingen vinst alls, till min sons förtrett.
Hade alltså en underbar dag på Liseberg trots regn, åska  och blixt, men det var uppehåll lite då och då.

Nu får ni en trevlig helg
Puss/Kram
Madde


Har ingen ork...

Har ingen ork till att blogga just nu.
Återkommer när jag har lusten tillbaka igen.
Jag lever, har semester, mår bra.
Åker till Edsbyn den 3 aug, få se om jag har nåt att blogga om efter det.
Ha det bra.
Puss/Kram
Madde

F-n glömde ju....

Cimsan fyller idag
STORT GRATTIS VÄNNEN
ett fång rosor från oss.

Sorry är ute 1 dag förtidigt, imorgon är det
Puss/Kram
Madde

Tisdag = regn....



Idag regnar det....finns inget att göra..har en otålig son som inte vet vart han ska vara, springer runt och gör ingenting. Han kanske ska gå på bio ikväll och se "Ice age 3".

Igår måndag hade jag en slappar dag..vakna kl 08.30 sen drack jag kaffe men vaknade inte av det så jag somna om och vakna till lunch, vissa dagar är såna..gubben var likadan. Jag kom inte igång förns sent på eftermiddagen. Senare på eftermiddagen så ville jag gå till nån pizzeria för en öl o pizza men fick inte med mej någon inte ens gubben som hade varit hemma hos sin mamma och ätit äppelpaj med marängtäcke, så han var absolut inte sugen på nån pizza och grabben ville inte heller hänga med, ibland har man visst ingen att fördriva tiden med..

Idag på eftermiddagen ska jag färga håret på en granntjej..hur nu det ska gå, hon vill ha ljust och mörkt..har aldrig gjort det förut..men nångång ska vara den första eller?

Jag är nu inne på min andra vecka semester och denna vecka har jag inget planerat. Ska iväg med svärmor in till Örebro nån dag för att gå på Örebros läns museum med grabben och se en utställning om serietidningar..har inte bestämt nåt datum ännu.
Den 3 aug ska jag och grabben åka upp till Edsbyn för att träffa min brevvän Malin och det ska bli kul. Hon och hennes man +barn var ju till mej förra sommaren en snabbvisit på 3 tim.
Malin väntar barn i sep en liten sladdis och jag håller på och stickar en bebisdress till henne.

Min dag idag är som sagt inte planerad..tar timmarna som dom kommer, kanske det blir pizza och öl i kväll istället mens grabben är på bio..vem vet.
Nä nu ska jag gå in på FB för att sätta ett rekord som Kattis har..har tänkt slå det och det är inte långt till det. Nåt spel som heter Chrismas crunch rena giftet hi..ha..ho :)
Ni får ha det så bra denna tisdag.
Idag ska vi äta köttfärslimpa, brunsås, potatis och lingon mums.
Puss/Kram
Madde

Vilken dag...

Vet ni hur mycket det finns att göra när man har kommit hem från en lite semestertripp, och särskilt när man har en särbo som blir helt apatisk när man inte är hemma.
Jo det ska jag tala om för er.
5 maskiner tvätt vart det igår, tömma kattlådan som ej särbon gjort sen jag åkte fy på honom, handla hem varor så man kan äta, och idag har jag städat hela lägenheten, fy för karlar som blir helt oförmögna när ett fruntimmer inte är hemma.

Nu sitter jag och tar igen mej efter städningen. Är jätte trött, det tar på krafterna att vara på västkusten. Vakna kl 08 imorse av att gubben tala i mobilen med svärmor och fick för sej att jag det första skulle göra var att prata i mobilen (knappt vaken), men jag sa ifrån. Sen har jag som sagt städat, lagat mat, och suttit vid datorn vid facebook och spelat Chrismas crunch hur kul som helst, rena giftet, kan inte sluta.
Ute på gården är det full fart på grannar och ungar, men jag orkar inte vara social idag. Sitter här och funderar på om jag ska ta mej en kall öl, tycker liksom att jag har förtjänat det idag.

Har kollat runt bland era bloggar och det märks att det är semestertider, ingen bloggar  så mycket, jag själv känner inte det behovet så mycket heller, men har iallafall lämnat lite kommentarer lite var stans.
Ni får ha en underbar lördag, det ska jag ha.
Puss/Kram
Madde

Hemma

Ja då var jag hemma igen. Vi har haft nästan 3 underbara dagar  på västkusten.

Vi åkte tåget på måndag eftermiddag och var framme på västkusten omkrin 19.30. Vi tog med oss vädret till Västkusten från Kumla. 



Sonen fördrev tiden med sitt nitendo på tåget.
När vi kom till campingen, så fixa vi mat och jag och min väninna korka upp en vinflaska och sen hade vi trevligt hela kvällen, kunde inte bli bättre.
Tisdagen så slappa vi bara och tog det lungt. Barnen krabbade och vi vuxna bara va. Helt underbart.
Här kommer lite bilder från tisdagen.


Härlig röd brännmanet.


Sonen agnar för betet till krabbfisket.


Krabban sonen fick av många andra.


Vacker solnedgång från Västkusten.

 

Här sov min son.
Det var tisdagen.
Onsdagen var vi till Lysekil på en utflykt. Här är några bilder därifrån.

Här var vi under den mesta delen av dagen. Barnen gick en runda i "Havets hus", sen spela vi minigolf, sen gick vi till hamnen och käkade lunch, barnen åt "fish and chips" och vi vuxna åt en varm "Västkust baugett". Helt underbart och tur med vädret.


Vacker fontän från parken i Lysekil.



Lysekils kyrka tagit från utkikstorner från Lysekil, sen kom regnet, som en störtskur utan förvarning, då styrde vi kossan till campingen. Helt underbar dag. Barnen var nöjda.
Väl tillbaka på campinge, så stack barnen ner till bryggan för att åter igen krabba mens vi vuxna korka upp vinflaskan och börja med maten, denna kväll vart det oxå lite groggar.
Vi vuxna har små drukit under dessa dagar. Jag och sonen har haft helt underbart.
Torsdagen innan hemfärd så slappa vi bara, jag plock lite snäckor och fina stenar som jag ska göra nåt trevligt med som minne,hjälpte väninnan med att snygga upp, gubben min kom och hämta oss, så vi slapp åka tåg hem. Vi kom hem omkring 23.30 igår kväll.

Gubben har väl inte riktigt sköt sek här hemma, han har inte tömt kattlådan som han lova och han hade inte handlat hem mjölk och frukost till oss idag, så nu vet ni vad jag ska göra idag... jo jag ska handla inget ovanligt.

Nu ska jag avsluta. Min första semestervecka är snart till ända.
Denna vecka har varit välbehövlig.
Ha det bra denna fredag.
Puss/Kram
Madde


Vet ni vad?....

JAG HAR SEMESTER



Dra till västkusten i eftermiddag, kommer hem på torsdag eftermiddag.
Ha det bra allla.
Puss/Kram
Madde

Madde mos....

Här ser ni glada killar som äter "Madde mos"


Cimsan det går viste att göra potatismos på färskpotatis.

Puss/Kram
Madde

Sorry...


..min insperation till att blogga dessa dagar har inte varit på topp tyvärr. Här kommer några rader från mej iaf. Kl är 08.15 och idag är jag ledig, imorgon jobbar jag delad tur och likaså på söndag..sen får jag gå på semester, ska bli så skönt så.
Idag ska jag bjuda grannpojken på "maddemos", han har gått och väntat på det hela veckan.
Det är inget speciellt med mitt mos utan han tycker bara om det eftersom han nästan jämnt äter pulvermos..sorry Cimsan.

Igår på jobbet hade jag tagit med mej min flädersaft så att brukarna skulle få smaka..och gissa om det vart uppskatat, en skulle till och med gömma restan av sin saft i glaset till idag. Det var himla kul att se reaktionen på dom när de smaka... de log och tyckte jätte mycket om det.

Idag är det mulet ute, undrar om det blir regn idag med..ja..ja mej gör det inget, min semestr börjar på söndagkväll.
Min arbetskamrater som kommer tillbaka från semester på måndag får det himla kul. Det kommer nämligen att flytta in 2 nya brukare under veckan som kommer. Men det fixar dom galant.

Nu skaj ag gå och knäppa på kaffebryggan så jag får mej lite kaffe..sen äta lite frukost och sen får vi se vad jag gör av dagen.
Puss/Kram
Madde

Ps: ha en bra dag alla. Ds

Tisdag kväll...

Har egentligen inte så mycket att skriva om idag.
Har jobbat fm. vakna 30 min innan väckarklockan skulle ringa och somna inte förns 02 inatt så mycket sömn har jag inte fått.
Fick flexa hem 45 min tidigare idag, har så bra sommarvikarier THANK YOU ALL...
När jag kom hem fixa jag min flädersaft, vart nästan 6 liter och gissa om den vart god.. även lilla granntjejen tyckte det när jag bjöd henne på ett isande kallt glas flädersaft, min son tyckte oxå det var gott. Skrev som igår att jag inte riktigt viste när han skulle komma hem...han kom hem igår eftermiddag då jag jobba. Så nu är det full fart, ingen större förämdring på uppkäftigheten.. tar allt för givet..men dt kanske är så att ha tonårsgrabb, vem vet..inte jag iallafall.

Nu har jag bara 4 arbetspass kvar och sen får jag semester JIPPI.

Ha en underbar kväll.
Puss/Kram
Madde

Måndag...


Ny arbetsvecka, har 6 arbetspass kvar, 3 kvällar 1 förmiddagstur och 2 delade turer och sen är det semester JIPPI.

Vilken härlig helg jag har haft. Vi stack till Tyskland i fredags kväll, svalt och skönt var det. När vi kom till Gränna/Jönköping kom världens regnoväder..HÄRLIGT.
Jag tyckte det var svalkande... likaså gubben. Resan ner gick hur bra som helst. När vi kom över till Danmark var det underbart väder, likaså när vi kom till Tyskland. Hade fint väder hela tiden på denna resa.
Gubben och jag brukar ta en sån tur 1 gång om året och bara umgås..me like alot.
Hemvägen är himla tråkig, jag har en förmåga att somna från och till och det gör inte gubben så glad. Han hade velat att jag hade övningskört i Sverige men jag kände mej inte riktigt säker. Det får bli en annan gång.
På vägen hem kom ösregnet igen i Småland. Vi stanna till vid Hörle rastplats för att äta och vila lite, men det gick inte, vart stormade av en massa knott...inte kul.
Folk måste ha trott att vi var knasiga för vi klev ur bilen och bara stod i regnet och njöt.
Vi var hemma på lördags kväll och var helt slut. Vi somna innan kl var 21 och sov till 09 på söndagen.

Igår sööndag tog vi det bara lugnt och softade. Prata med min son igår. Vet ej när han kommer hem. Han har nu varit hos morsan och Knut i 1 vecka nu, kanske det blir tills veckans slut. Han stor trivs hos dom och så länge han gör det får han vara kvar tycker jag.
Nä nu ska jag hoppa in i duschen för att göra mej VACKER om det går :0).
Ha en underbar måndag.
Puss/Kram
Madde

Nu drar jag...

Ska dra till grannlandet Tyskland över helgen, mysa med gubben, ska bli så härligt. Sticker sent i kväll, ska nu lägga mej en stund och sova så jag orkar.

Det har åskat och blixtrat lite idag, och några droppar regn har det kommit, men inte så det blivit vått på baken.

När jag satt på nätet nu så fick jag mej en lite chock. Som ni vet tidigare har jag inte kunnat skicka snabbmedelande till min chatt vänner på Windows Live Messenger men nu när jag öppna det så fanns alla mina vänner där, gissa om jag vart glad, men det kanske bara är tillfälligt men min vanliga otur så.

Ni får ha en jätte trevlig helg allesammen.
Puss/Kram
Madde



Sovmorgon????

Vad ska man ha sovmorrnar till när man inte sover.
Här har man byt tur för att jobba kväll och så är man uppe med tuppen trots allt..så himla typiskt.
Det är lika varmt idag, trodde det skulle komma en rejäl skur + åska igår men som vanlig i denna håla så går den förbi och hamnar nån annanstans..typiskt.

Nu på morgonen har jag gjort iordning min flädersaft..så nu ska den stå i 5 dygn för att gotta till sej och sen är det bara att dricka..flädersaft är så svalkande gott.

Inatt vakna jag 02.45 och var drypande plaskvåt på hela kroppen från hjässa till tå, fy f-n vad jobbigt, fick blöta en handduk i kallt vatten och svepa om mej i, somna sen som en stock.
Just nnu har jag 28,3 grader varmt i lägenheten och det är 34,5 i solen ute, hoppas verkligen att detta kommer att ge sej, börjar bli en aningen jobbigt med värmen.
Min katt som inte är så förtjust i vatten ligger och spinner när man blöter händerna i kallt vatten och klappar honom och då är det varmt för katten.

Igår var jag och köpte garn till bebisdressen jag ska stick till min vän i Edsbyn som får en bebbe i september. Så igår kväll satte jag igång med den, den kommer att bli så himla fin.
Var även till IKEA och handla flasker till saften och hade hoppats på att det skulle vara svlt inne på IKEA men jag bedrog mej totalt, det stod stil där inne.

Förbenade nät. Hade skrivit klart detta så la nätet av. Så nu gör vi ett nytt försök.
Ni får ha en bra torsdag i värmen, glöm inte att drick mycket.
Puss/Kram
Madde


Idag är det 1 Juli

God morgon!
Som vanligt sitter jag här med mitt kaffe och inväntar på att få gå till jobbet. Har sovit själv inatt. Temeraturen har redan kommit upp i 30 grader i solen , men i lägenheten är det ca 26 grader, kanske kallvattnet har hjälp när det har stått på hela natten i badrummet, toaletten och köket, det rinner fortfarande, få se sen idag på eftermiddan när jag kommer hem hur temperaturen är inne i lägenheten.

Idag ska jag få fläderblommor av en jobbarkompis på natten, så nu ska jag göra flädersaft och det ska bli så gott.
Ska låna kompisens stora kastrull. Kan jag få låna tycker jag eftersom jag vattnar hennes blommor och tar hand om hennes post, nu när hon är på Orust hela sommaren.

Ja detta får vara allt från mej denna morgon.



Puss/Kram
Madde


RSS 2.0