Idag stod det .....

Idag i våran lokal tidning stod det att läsa om "Lisa Andersson" Hon föreläser om rehabiliterande förhållningssätt inom vården.


Presentation av föreläsaren
Lisa Andersson utbildade sig till sjukgymnast i Leeds i England och har varit verksam både där och i Sverige bland annat som distriktsgymnast, utbildningsledare och personalutbildare.


Hon är en helt underbar rolig människa att lyssna på. Jag och många andra i Kumla kommun fick tillfälle att lyssna på hennes föreläsning på Wilandersalen på USÖ i Örebro. Det var en föreläsning med mycket skratt. Denna Lisa bjöd på sej själv till 100% helt otrolig. Många föreläsare kan vara tråkiga, men inte Lisa.

Föreläsningen ingår i ett projekt som heter "HILMA" ett sammarbete med USÖ, Örebro, Kumla, Hallsberg och Askersunds kommuner. Målet är att förbättra äldrevården genom att utveckla sammarbetet. Det gäller att skapa en samsyn på vården och det handlar, bland annat om attityder, om att se varandra och att skapa en gemensam värdegrund.

"REHABILITERANDE FÖRHÅLLNINGSSÄTT"
Lisa Andersson reser runt i landet och lär ut ett så kalat rehabiliterande förhållningssätt inom vården. Det betyder att man byter fokus från svårigheter till möjligheter och att man  bygger på det  som är friskt. Det betyder också att individen tar ett eget ansvar för rehabiliteringen.
- När den äldre kommer hem från sjukhuset ska vi inte fråga vad hon behöver hjälp med, säger Lisa Andersson. Vi ska fråga vad hon klarar själv.
Målet är att bibehålla de förmågor som finns kvar, få tillbaka dem som har förlorats samt förebygga nya skador.

Kände att jag ville dela med mej om detta.
Ha en underbar dag i solen.
Puss/Kram
Madde


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0